WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek Dny otevřených dveří 7. a 8. května 2011 Činnost

 První víkend ve znamení Dne parků a bohatého doprovodného programu je za námi. Počasí se vydařilo a celý víkend bylo na louce nádherně a veselo.

Štěpán  | 9.5.2011 18:43 | pridej.cz  | Diskuse...[0] | Zobrazeno 103x  

 K vidění bylo spoustu fotografii dokumentující naší činnost v jeskyni.  Fotografové: Karel Kosina, Vlastislav Káňa a Igor Harna předvedli svá nejlepší díla.

1746. Výstava fotografii - Igor Harna

 

Novinkou byl letos Starokeltský svět předváděný skupinou Bacrie . Členové skupiny postavili před Býčí skálou tábor, zabývající se rekonstrukcí prehistorického života našich předků. Celou sobotu předváděli nejrůznější činnosti spojené s dobou halštatskou. Postavili pícku na odlévaní bronzových artefaktů, ukázali halštatskou kovárnu a mnoho dalších zajímavostí. www.bacrie.cestovatel.cz

1741. Barcie - Igor Harna

 

Mnohé diváky hlavně z řad dětských pobavili dvě pohádky, které připravilo loutkové divadélko Podiv. Louthoherci Lenka Roberts a Radko Bohatec jsou mistry svého řemesla a tak o zábavu nebyla nouze. První Pohádka o princi, Amálce a zlé ježibabě a druhá pohádka O liném Honzovi, tříhlavém drakovi a povidlových buchtách sklidili velký úspěch.

1740. Loutkové divadlo - Igor Harna

 

Velký zájem byl i u stánku se skleněnou bižutérii rodiny Hanušových, kterou předváděl v sobotu a neděli Piff(Vlastimil Hanuš). Možnost vyzkoušet si výrobu takové bižuterie uvítalo spousta návštěvníku, a tak měl celý víkend Piff co dělat.

1744. Výroba korálků - Igor Harna

 

Další novinkou byla pojízdná kavárna Tungsram Tranzit, která utěšila touhy nejednoho návštěvníka. Čestmír celý víkend poletoval, obsluhoval, bavil a nenechal nikoho žíznit. Tungsram na Facebooku

1742. Tungsram - Igor Harna

 

Samozřejmostí byla samotná prohlídka jeskyně Býčí skála. V předsíni jeskyně tzv. „Halštatu" se dostalo každé prohlídce zajímavého výkladu o samotném nálezu a o životě MUDr. J. Wankela. Veliké poděkování patří Laďovi Šebečkovi, který propůjčil jedinečné kopie halštatských nálezů. Prohlídka pokračovala ještě asi 700m a návštěvníci se dozvěděli spoutu informací o jeskyni a bádání generací předešlých i současných.

Fotografie replik nalezneté v naší galerii, odkaz zde Repliky Halštatských nálezů

1743. Halštat - Igor Harna

 

Dokonce se stihla v sobotu v nedaleké jeskyni kostelik odehrát svatba.

1745. Svatba - Igor Harna

 

Celý víkend se mnoho z členů a hostů ZO 6-01 Býčí skála dobrovolně staralo o zástupy lidí a vedlo jednu prohlídku za druhou. Všem těmto lidem patří veliké díky...

 


Více fotografii od Igora Harny Zde

 



Diskuse "Dny otevřených dveří 7. a 8. května 2011"

Nejsou žádné příspěvky.

PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [112751], dnes 62 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
MWNmN